Search This Blog

Monday, February 5, 2024

Emma Donoghue(에마 도너휴, 엠마 도노휴) sayings quotes 영어 명언 어록 biography wiki wikipedia website IMDb net worth books ranked Life Mask, Astray, The Wonder characters historical fiction is married Room movies books in order Haven new book 2024 Learned by Heart, Furies interesting facts plays wife Christine Roulston

 



※ Emma Donoghue (1969년생, https://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Donoghue , http://www.emmadonoghue.com , https://www.imdb.com/name/nm1480980 ) ; 아일랜드계 캐나다의 극작가, 문학 사학자, 소설가, 시나리오 작가(an Irish-Canadian playwright, literary historian, novelist, and screenwriter)이다.



◈ Copyright of the original

https://cw2588.blogspot.com


1. Books are the air I breathe, so I don't notice the seasons.

책은 내가 숨 쉬는 공기이기 때문에, 나는 계절을 느끼지 못한다.


2. I'm finding that success is way more time-consuming than failure ever was.

나는 성공이 실패보다 훨씬 더 많은 시간이 걸린다는 것을 알게 되었다.


3. I really like to keep my palette small but to be very intense, very myopic.

나는 내 팔레트(색조 色調 범위)를 작게 유지하면서, 아주 강렬하고 근시안적인 것을 좋아한다.


4. Change for your own sake, if you must, not for what you imagine another will ask of you.

다른 사람이 당신에게 요구할 것이라고 상상하는 것이 아니라, 자기 자신을 위해 변화해야 한다.


5. The great thing about a short story is that it doesn't have to trawl through someone's whole life; it can come in glancingly from the side.

단편 소설의 장점은 누군가의 전 생애를 샅샅이 조사할 필요가 없다는 것이다.

단편 소설은 어떤 사람의 측면을 슬쩍 들여다볼 수 있다.


6. What's crucial about being an executive producer is that you stay in the loop, information-wise.

They have to share all their major decisions with you.

총괄 프로듀서가 되는 데 있어 중요한 점은, 정보를 지속적으로 파악하는 것이다.

사람들은 모든 주요 결정을 총괄 프로듀서와 공유해야 한다.


7. Writing stories is my way of scratching that itch: my escape from the claustrophobia of individuality.

It lets me, at least for a while, live more than one life, walk more than one path.

이야기를 쓰는 것은 가려움증을 긁는 방법이다.

개성(個性)의 밀실 공포증에서 벗어나는 것이다.

적어도 잠시 동안은 하나 이상의 인생을 살아가고, 하나 이상의 길을 걸어가 볼 수 있다.


8. I'm named after Jane Austen's Emma, and I've always been able to relate to her.

She's strong, confident but quite tactless.

내 이름은 Jane Austen( https://cw2588.blogspot.com/2022/10/jane-austen-sayings-quotes-wikipedia.html )의 ’Emma‘에서 이름을 따서 지었고, 나는 항상 그녀와 공감할 수 있었다.

그녀는 강하고 자신감이 있지만, 재치는 없는 편이다.


9. I'm very interested in how idealistic young people can get caught up in all sorts of systems of extreme belief, you know, whether it's cults or whether it's suicide bombers.

나는 이상주의적인 젊은이들이 어떻게 온갖 종류의 극단적인 믿음 체계에 사로잡힐 수 있는지에 관심이 많다.

광신적 숭배든 자살 폭탄 테러범이든 말이다.


10. Sometimes, I think there's a lack of ambition in me.

But then sometimes, I think, no, you can, like William Blake said, you know, see heaven in a grain of sand.

If you look really, really closely at a situation, you can find almost endless interest in it.

가끔은 내 안에 의욕이 부족하다는 생각이 든다.

하지만 가끔은 William Blake( https://cw2588.blogspot.com/2022/11/william-blake-sayings-quotes-wikipedia.html )가 말했듯이, 모래알에서 천국을 볼 수 있다고 생각한다.

어떤 상황을 정말로 면밀히 살펴보면, 천국에 대한 거의 끝없는 관심을 발견할 수 있다.


☞ Chung Woon-gap profile

https://jc2588.tistory.com/pages/hello


🔐 Everything You Need to Know About Emma Donoghue

https://www.youtube.com/watch?v=oO8jnBF0FOU


🚪 Room Adapting the Novel Official Featurette HD

https://www.youtube.com/watch?v=PSgVRmbr6WA


※ Quotes & sayings from Playwrights, Dramatists & Screenwriters(극작가들의 명언)


-. Dalton Trumbo(돌턴 트럼보)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/dalton-trumbo-sayings-quotes-website.html


-. David Mamet(데이비드 매밋)

https://cw2588.blogspot.com/2023/12/david-mamet-sayings-quotes-best-movies.html


-. Douglas Adams(더글러스 애덤스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/douglas-adams-sayings-quotes-wikipedia.html


-. E. V. Lucas(Edward Verrall Lucas 에드워드 베랠 루카스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/e-v-lucasedward-verrall-lucas-sayings.html


-. Fannie Flagg(패니 플래그)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/fried-green-tomatoes-fannie-flagg.html


-. Fannie Hurst(패니 허스트)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/fannie-hurst-author-sayings-quotes.html


-. Fay Weldon(페이 웰던)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/fay-weldon-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Federico Fellini(페데리코 펠리니)

https://cw2588.blogspot.com/2022/12/federico-fellini-sayings-quotes.html


-. Franz Grillparzer(프란츠 그릴파르처)

https://cw2588.blogspot.com/2024/03/franz-grillparzer-sayings-quotes-kinder.html


-. George Bernard Shaw(조지 버나드 쇼)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/george-bernard-shaw-sayings-quotes.html


-. Hanif Kureishi(하니프 쿠레이시)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/hanif-kureishi-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Ian McEwan(이언 매큐언)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/ian-mcewan-sayings-quotes-wikipedia.html


-. J.B. Priestley(존 보인턴 프리스틀리)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/john-boyntonjb-priestley-sayings-quotes.html


-. Jules Renard(쥘 르나르)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/jules-renard-sayings-dictons-quotes.html


-. Norman Lear(노먼 리어)

https://cw2588.blogspot.com/2023/06/norman-lear-shows-in-order-movies.html


-. Oliver Goldsmith(올리버 골드스미스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/oliver-goldsmith-sayings-quotes.html


-. Orson Welles(오슨 웰스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/orson-welles-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Sacha Guitry(사샤 기트리)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/sacha-guitry-sayings-quotes-wikipedia.html


-. William Saroyan(윌리엄 사로얀)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/the-human-comedy-william-saroyan.html


-. Zoe Kazan(조 카잔)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/zoe-kazan-sayings-quotes-wikipedia-net.html








Sunday, February 4, 2024

Lidia Bastianich(리디아 바스티아니치{배스티아니치}) sayings quotes 영어 명언 어록 recipes book restaurants DNA wiki wikipedia website instagram IMDb youtube net worth son Joe Bastianich cookware books Meatballs Lasagna mother ex husband Felice Bastianich

 




※ Lidia Giuliana Matticchio Bastianich (1947년생, https://en.wikipedia.org/wiki/Lidia_Bastianich , https://lidiasitaly.com , https://www.instagram.com/lidiabastianich , https://www.imdb.com/title/tt1008997 , https://www.youtube.com/channel/UCaKGzfu_hg7NcRxjbZStTFg ) ; 이탈리아계 미국의 유명 요리사, 텔레비전 진행자, 작가, 레스토랑 경영인( an Italian-American celebrity chef, television host, author, and restaurateur )이다.


그녀의 business partner인 Joe Bastianich( https://cw2588.blogspot.com/2024/02/joe-bastianich-sayings-quotes.html )는 그녀의 son이다.


◈ Copyright of the original

https://cw2588.blogspot.com


1. Chemistry was my college interest.

Cooking is about chemistry.

화학은 나의 대학 관심분야였다.

요리는 화학에 관한 것이다.


2. As a chef, I feel that it is my duty to make the most of what the earth gives us.

셰프로서 나는 지구가 우리에게 주는 것을 최대한 활용하는 것이 의무라고 생각한다.


3. When you are the host, you have to take the party into your hands like a conductor.

자신이 호스트라면 지휘자처럼 파티를 관리해야 한다


4. Food is culture.

Food is an identity, a footprint of who you are.

음식은 문화이다.

음식은 정체성이자 자신이 누구인지 나타내는 발자국이다.


5. If you're like me, food is a medium for communication.

It's an expression of love and affection.

당신이 나와 생각이 같다면, 음식은 의사소통의 매개체이다.

음식은 사랑과 애정의 표현이다.


6. What I learned being a young child was respect for food.

Don't throw anything away.

내가 어렸을 때 배운 것은 음식에 대한 존중이었다.

함부로 버리지 마라.


7. My grandmother taught me the seasonality of food.

She lived with the rhythms of nature.

That's the way we should live.

우리 할머니는 나에게 음식의 계절성을 가르쳐 주셨다.

그녀는 자연의 리듬과 함께 살았다.

그것이 우리가 살아야 할 방식이다.


8. Food is kind of my entry card into everything.

Food kind of opens the doors... because food is peace.

It's good; it's positive.

음식은 일종의 모든 것에 대한 입장 카드이다.

음식은 평화이기 때문에, 일종의 문을 열어주는 것과도 같다.

음식은 좋은 것이며, 긍정적인 것이다.


9. Food feeds our souls.

It is the single great unifier across all cultures.

The table offers a sanctuary and a place to come together for unity and understanding.

음식은 우리의 영혼을 비옥(肥沃)하게 만든다.

음식은 모든 문화를 통틀어 하나의 위대한 통합자이다.

식탁은 화합과 이해를 위해 함께 모일 수 있는 장소이자 안식처이다.


10. If we don't focus on when we eat - like, let's say we watch television or something - you eat much more.

If you focus on the food - you smell it, you cook it - you're enjoying it already.

우리가 먹는 것에 집중하지 않는다면, 예를 들어 텔레비전을 시청하면서 먹는다고 가정해 보면 훨씬 더 많이 먹게 된다.

음식에 집중한다면, 냄새를 맡고 요리하며 이미 그 음식을 즐기고 있는 것이다.


11. I think people make it too systematic in a way, like it's a chemistry formula.

Food is not like that; food is very forgiving.

Connecting and making do with a lot of the food elements can be fun and exciting.

내 생각엔 사람들이 음식을 화학 공식처럼 너무 체계적으로 만드는 것 같다.

음식은 그렇지 않다. 음식은 아주 관대하다.

다양한 음식 재료를 섞고 활용하는 것은 재미있고 흥미로운 일이다.


12. When I first came here, Italian food wasn't anything I recognized.

I didn't know what Italian American food was; we never ate it at home.

It was the food of immigrants who came here and made use of the ingredients they had.

내가 처음 미국에 왔을 때, 이탈리아 음식은 내가 알던 음식이 아니었다.

나는 이탈리아계 미국인 음식이 무엇인지 몰랐다.

우리는 집에서 그러한 음식을 먹어 본 적이 없었다.

미국에 와서 가지고 있던 재료를 활용한 이민자들의 음식이었다.


13. The Caprese salad perfectly represents the colors of the Italian flag.

While I am not so sure that the colors of the flag stem from the cuisine, there is no denying that those colors do evoke a typical Italian plate.

카프레제 샐러드는 이탈리아 국기의 색상을 완벽하게 표현한다.

깃발의 색상이 요리에서 유래한 것인지는 확실하지 않지만, 그 색상이 전형적인 이탈리아 요리를 연상시킨다는 점은 부인할 수 없다.


14. Traditions are our roots and a profile of who we are as individuals and who we are as a family.

They are our roots, which give us stability and a sense of belonging - they ground us.

전통은 우리의 뿌리이자 개인으로서 우리가 누구인지, 가족으로서 우리가 누구인지에 대한 프로필이다.

전통은 우리에게 안정감과 소속감을 주는 뿌리이다.


15. It's important to let children fly on their own.

I understood that they needed to create their own life and not be my shadow.

Let them make their own decisions, and support them along the way.

아이들로 하여금 스스로 결정을 내리게 하는 것이 중요하다.

나는 아이들은 부모의 그림자가 아니라, 자신의 인생을 스스로 창조해야 한다는 것을 깨달았다.

그들이 스스로 결정을 내리도록 하고, 부모는 그 과정에서 그들을 지원하라.


16. With the Industrial Revolution, the production of food was delegated to big companies in order for women and men to be in the labour force, to come home, stick something in the oven, and eat.

It became a big industry that does not have a love affair with food nor is really concerned about nurturing you or giving you the right nutrition.

산업혁명으로 인해 여성과 남성이 노동을 하고 집에 와서 오븐에 무언가를 집어 넣고 먹을 수 있도록 식품 생산이 대기업에 위임되었다.

식품 산업은 음식을 사랑하지도 않고, 사람을 키우거나 올바른 영양을 주는 데도 별 관심이 없지만, 큰 산업이 되었다.


17. Kids today are really so alienated from the source of food.

If they are going to nourish themselves properly, if they are going to safeguard this environment we have and the economy that goes with it and world hunger that goes with it, they need to know about food.

요즘 아이들은 정말로 식량의 원천으로부터 너무나 소외되어 있다.

그들이 스스로 영양을 제대로 공급받으려면, 우리가 가지고 있는 환경과 그에 따른 경제, 그에 따른 세계의 기아를 보호하려면 음식에 대해 제대로 알아야 한다.


18. Match the right food to the right occasion.

Think about what you are celebrating.

If you are honoring people, what are their favorite foods?

If it is a holiday, what is the food for it?

When you give an identity to the party, people appreciate that.

상황에 맞는 음식을 선택하라.

무엇을 축하하는 모임인지 잘 생각해 보라.

사람들을 존경한다면, 모인 사람들이 가장 좋아하는 음식은 무엇인가?

명절에는 무슨 음식이 좋을까?

어떤 모임에 음식으로 정체성을 부여하면, 사람들은 그것을 높이 평가한다.


19. Physically, women have some challenges in the kitchen, like lifting heavy pots on and off the stove.

You learn to adapt; you learn to find a way.

But the biggest challenge for women in this industry is how to balance a family with such a demanding career.

육체적으로 여성은 부엌에서 무거운 냄비를 스토브에 올리고 내리는 것과 같은 몇 가지 어려움을 겪는다.

요리는 우선 주방에서 적응하는 법을 배우고, 요리하는 법을 익히게 된다.

하지만 요리업계에서 여성이 겪는 가장 큰 과제는, 힘든 일과 가족 사이의 균형을 어떻게 유지하는가이다.


20. I think traditions change and modify with each generation.

With new members joining the family, their customs and traditions have to be respected and combined with the exiting traditions.

And the children that follow are part of that new evolving tradition and, as they grow, will have input that will, in turn, continue to evolve that tradition.

나는 전통이 세대마다 바뀌고 수정된다고 생각한다.

새로운 구성원이 가족에 합류하면, 그 사람의 관습과 전통을 존중하고 기존 전통과 통합해야 한다.

그에 뒤따르는 자녀들은 새롭게 진화하는 전통의 일부이며, 자녀들이 성장함에 따라 그 전통을 계속해서 발전시키는 것이 도리이다.


21. I found great rewards in cooking a dish and feeding it to someone.

It was a means of communicating.

I was giving part of my talent or my gift and sharing it with somebody, making somebody happy.

And it gave a lot back to me, and I wanted to do more and more.

나는 요리를 해서 누군가에게 먹이는 일에서 큰 보상을 찾았다.

요리는 의사소통의 수단이었다.

나는 내 재능이나 선물의 일부를 누군가와 공유하여 누군가를 행복하게 만들었다.

그리고 요리라는 재능은 나에게 많은 것을 돌려줬고, 나는 점점 더 많은 일을 하고 싶었다.


☞ Chung Woon-gap profile

https://jc2588.tistory.com/pages/hello


🍝 Spaghetti and Meatballs

https://www.youtube.com/watch?v=7rRVOQ1w880


🫕 Lasagna & Caesar Salad - Lidia's Italian Table

https://www.youtube.com/watch?v=HBFri7TIT_8



※ Quotes & sayings from Chefs(요리사들의 명언)


-. Aaron Sanchez(아론 산체스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/latinochefaaronsanchezaaronsanchezsayin.html


-. Alvin Leung(앨빈 레응)

https://cw2588.blogspot.com/2024/06/the-demon-chef-alvin-leung-sayings.html


-. Cat Cora(캣 코라)

https://cw2588.blogspot.com/2023/01/cat-cora-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Emeril Lagasse(에머릴 라가세)

https://cw2588.blogspot.com/2024/08/celebrity-chef-emeril-lagasse-quotes.html


-. Ferran Adria(페란 아드리아)

https://cw2588.blogspot.com/2023/07/ferran-adria-sayings-quotes-wiki.html


-. Jacques Pepin(자크 페팽)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/jacques-pepinpepin-chef-sayings-quotes.html


-. Jamie Oliver(제이미 올리버)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/jamie-oliver-sayings-quotes-recipes.html


-. Joe Bastianich(조 바스티아니치)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/joe-bastianich-sayings-quotes.html


-. Julia Child(줄리아 차일드)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/chef-julia-childs-estate-sayings-quotes.html


-. Nadia G(Nadia Giosia, 나디아 지오시아)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/nadia-gnadia-giosia-sayings-quotes.html


-. Padma Lakshmi(파드마 락슈미)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/topchefpadmalakshmiquotessayingswikiped.html


-. Rachael Ray(레이첼 레이)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/rachael-ray-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Samin Nosrat(사민 노스랏)

https://cw2588.blogspot.com/2023/08/samin-nosrat-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Ted Allen(테드 앨런)

https://cw2588.blogspot.com/2023/10/tedallensayingsquoteswikipediawikiwebsi.html


-. Yotam Ottolenghi(요탐 오토렝기)

https://cw2588.blogspot.com/2023/04/yotam-ottolenghi-english-famous-quotes.html