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Sunday, February 4, 2024

Lidia Bastianich(리디아 바스티아니치{배스티아니치}) sayings quotes 영어 명언 어록 recipes book restaurants DNA wiki wikipedia website instagram IMDb youtube net worth son Joe Bastianich cookware books Meatballs Lasagna mother ex husband Felice Bastianich

 




※ Lidia Giuliana Matticchio Bastianich (1947년생, https://en.wikipedia.org/wiki/Lidia_Bastianich , https://lidiasitaly.com , https://www.instagram.com/lidiabastianich , https://www.imdb.com/title/tt1008997 , https://www.youtube.com/channel/UCaKGzfu_hg7NcRxjbZStTFg ) ; 이탈리아계 미국의 유명 요리사, 텔레비전 진행자, 작가, 레스토랑 경영인( an Italian-American celebrity chef, television host, author, and restaurateur )이다.


그녀의 business partner인 Joe Bastianich( https://cw2588.blogspot.com/2024/02/joe-bastianich-sayings-quotes.html )는 그녀의 son이다.


◈ Copyright of the original

https://cw2588.blogspot.com


1. Chemistry was my college interest.

Cooking is about chemistry.

화학은 나의 대학 관심분야였다.

요리는 화학에 관한 것이다.


2. As a chef, I feel that it is my duty to make the most of what the earth gives us.

셰프로서 나는 지구가 우리에게 주는 것을 최대한 활용하는 것이 의무라고 생각한다.


3. When you are the host, you have to take the party into your hands like a conductor.

자신이 호스트라면 지휘자처럼 파티를 관리해야 한다


4. Food is culture.

Food is an identity, a footprint of who you are.

음식은 문화이다.

음식은 정체성이자 자신이 누구인지 나타내는 발자국이다.


5. If you're like me, food is a medium for communication.

It's an expression of love and affection.

당신이 나와 생각이 같다면, 음식은 의사소통의 매개체이다.

음식은 사랑과 애정의 표현이다.


6. What I learned being a young child was respect for food.

Don't throw anything away.

내가 어렸을 때 배운 것은 음식에 대한 존중이었다.

함부로 버리지 마라.


7. My grandmother taught me the seasonality of food.

She lived with the rhythms of nature.

That's the way we should live.

우리 할머니는 나에게 음식의 계절성을 가르쳐 주셨다.

그녀는 자연의 리듬과 함께 살았다.

그것이 우리가 살아야 할 방식이다.


8. Food is kind of my entry card into everything.

Food kind of opens the doors... because food is peace.

It's good; it's positive.

음식은 일종의 모든 것에 대한 입장 카드이다.

음식은 평화이기 때문에, 일종의 문을 열어주는 것과도 같다.

음식은 좋은 것이며, 긍정적인 것이다.


9. Food feeds our souls.

It is the single great unifier across all cultures.

The table offers a sanctuary and a place to come together for unity and understanding.

음식은 우리의 영혼을 비옥(肥沃)하게 만든다.

음식은 모든 문화를 통틀어 하나의 위대한 통합자이다.

식탁은 화합과 이해를 위해 함께 모일 수 있는 장소이자 안식처이다.


10. If we don't focus on when we eat - like, let's say we watch television or something - you eat much more.

If you focus on the food - you smell it, you cook it - you're enjoying it already.

우리가 먹는 것에 집중하지 않는다면, 예를 들어 텔레비전을 시청하면서 먹는다고 가정해 보면 훨씬 더 많이 먹게 된다.

음식에 집중한다면, 냄새를 맡고 요리하며 이미 그 음식을 즐기고 있는 것이다.


11. I think people make it too systematic in a way, like it's a chemistry formula.

Food is not like that; food is very forgiving.

Connecting and making do with a lot of the food elements can be fun and exciting.

내 생각엔 사람들이 음식을 화학 공식처럼 너무 체계적으로 만드는 것 같다.

음식은 그렇지 않다. 음식은 아주 관대하다.

다양한 음식 재료를 섞고 활용하는 것은 재미있고 흥미로운 일이다.


12. When I first came here, Italian food wasn't anything I recognized.

I didn't know what Italian American food was; we never ate it at home.

It was the food of immigrants who came here and made use of the ingredients they had.

내가 처음 미국에 왔을 때, 이탈리아 음식은 내가 알던 음식이 아니었다.

나는 이탈리아계 미국인 음식이 무엇인지 몰랐다.

우리는 집에서 그러한 음식을 먹어 본 적이 없었다.

미국에 와서 가지고 있던 재료를 활용한 이민자들의 음식이었다.


13. The Caprese salad perfectly represents the colors of the Italian flag.

While I am not so sure that the colors of the flag stem from the cuisine, there is no denying that those colors do evoke a typical Italian plate.

카프레제 샐러드는 이탈리아 국기의 색상을 완벽하게 표현한다.

깃발의 색상이 요리에서 유래한 것인지는 확실하지 않지만, 그 색상이 전형적인 이탈리아 요리를 연상시킨다는 점은 부인할 수 없다.


14. Traditions are our roots and a profile of who we are as individuals and who we are as a family.

They are our roots, which give us stability and a sense of belonging - they ground us.

전통은 우리의 뿌리이자 개인으로서 우리가 누구인지, 가족으로서 우리가 누구인지에 대한 프로필이다.

전통은 우리에게 안정감과 소속감을 주는 뿌리이다.


15. It's important to let children fly on their own.

I understood that they needed to create their own life and not be my shadow.

Let them make their own decisions, and support them along the way.

아이들로 하여금 스스로 결정을 내리게 하는 것이 중요하다.

나는 아이들은 부모의 그림자가 아니라, 자신의 인생을 스스로 창조해야 한다는 것을 깨달았다.

그들이 스스로 결정을 내리도록 하고, 부모는 그 과정에서 그들을 지원하라.


16. With the Industrial Revolution, the production of food was delegated to big companies in order for women and men to be in the labour force, to come home, stick something in the oven, and eat.

It became a big industry that does not have a love affair with food nor is really concerned about nurturing you or giving you the right nutrition.

산업혁명으로 인해 여성과 남성이 노동을 하고 집에 와서 오븐에 무언가를 집어 넣고 먹을 수 있도록 식품 생산이 대기업에 위임되었다.

식품 산업은 음식을 사랑하지도 않고, 사람을 키우거나 올바른 영양을 주는 데도 별 관심이 없지만, 큰 산업이 되었다.


17. Kids today are really so alienated from the source of food.

If they are going to nourish themselves properly, if they are going to safeguard this environment we have and the economy that goes with it and world hunger that goes with it, they need to know about food.

요즘 아이들은 정말로 식량의 원천으로부터 너무나 소외되어 있다.

그들이 스스로 영양을 제대로 공급받으려면, 우리가 가지고 있는 환경과 그에 따른 경제, 그에 따른 세계의 기아를 보호하려면 음식에 대해 제대로 알아야 한다.


18. Match the right food to the right occasion.

Think about what you are celebrating.

If you are honoring people, what are their favorite foods?

If it is a holiday, what is the food for it?

When you give an identity to the party, people appreciate that.

상황에 맞는 음식을 선택하라.

무엇을 축하하는 모임인지 잘 생각해 보라.

사람들을 존경한다면, 모인 사람들이 가장 좋아하는 음식은 무엇인가?

명절에는 무슨 음식이 좋을까?

어떤 모임에 음식으로 정체성을 부여하면, 사람들은 그것을 높이 평가한다.


19. Physically, women have some challenges in the kitchen, like lifting heavy pots on and off the stove.

You learn to adapt; you learn to find a way.

But the biggest challenge for women in this industry is how to balance a family with such a demanding career.

육체적으로 여성은 부엌에서 무거운 냄비를 스토브에 올리고 내리는 것과 같은 몇 가지 어려움을 겪는다.

요리는 우선 주방에서 적응하는 법을 배우고, 요리하는 법을 익히게 된다.

하지만 요리업계에서 여성이 겪는 가장 큰 과제는, 힘든 일과 가족 사이의 균형을 어떻게 유지하는가이다.


20. I think traditions change and modify with each generation.

With new members joining the family, their customs and traditions have to be respected and combined with the exiting traditions.

And the children that follow are part of that new evolving tradition and, as they grow, will have input that will, in turn, continue to evolve that tradition.

나는 전통이 세대마다 바뀌고 수정된다고 생각한다.

새로운 구성원이 가족에 합류하면, 그 사람의 관습과 전통을 존중하고 기존 전통과 통합해야 한다.

그에 뒤따르는 자녀들은 새롭게 진화하는 전통의 일부이며, 자녀들이 성장함에 따라 그 전통을 계속해서 발전시키는 것이 도리이다.


21. I found great rewards in cooking a dish and feeding it to someone.

It was a means of communicating.

I was giving part of my talent or my gift and sharing it with somebody, making somebody happy.

And it gave a lot back to me, and I wanted to do more and more.

나는 요리를 해서 누군가에게 먹이는 일에서 큰 보상을 찾았다.

요리는 의사소통의 수단이었다.

나는 내 재능이나 선물의 일부를 누군가와 공유하여 누군가를 행복하게 만들었다.

그리고 요리라는 재능은 나에게 많은 것을 돌려줬고, 나는 점점 더 많은 일을 하고 싶었다.


☞ Chung Woon-gap profile

https://jc2588.tistory.com/pages/hello


🍝 Spaghetti and Meatballs

https://www.youtube.com/watch?v=7rRVOQ1w880


🫕 Lasagna & Caesar Salad - Lidia's Italian Table

https://www.youtube.com/watch?v=HBFri7TIT_8



※ Quotes & sayings from Chefs(요리사들의 명언)


-. Aaron Sanchez(아론 산체스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/latinochefaaronsanchezaaronsanchezsayin.html


-. Alvin Leung(앨빈 레응)

https://cw2588.blogspot.com/2024/06/the-demon-chef-alvin-leung-sayings.html


-. Cat Cora(캣 코라)

https://cw2588.blogspot.com/2023/01/cat-cora-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Emeril Lagasse(에머릴 라가세)

https://cw2588.blogspot.com/2024/08/celebrity-chef-emeril-lagasse-quotes.html


-. Ferran Adria(페란 아드리아)

https://cw2588.blogspot.com/2023/07/ferran-adria-sayings-quotes-wiki.html


-. Jacques Pepin(자크 페팽)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/jacques-pepinpepin-chef-sayings-quotes.html


-. Jamie Oliver(제이미 올리버)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/jamie-oliver-sayings-quotes-recipes.html


-. Joe Bastianich(조 바스티아니치)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/joe-bastianich-sayings-quotes.html


-. Julia Child(줄리아 차일드)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/chef-julia-childs-estate-sayings-quotes.html


-. Nadia G(Nadia Giosia, 나디아 지오시아)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/nadia-gnadia-giosia-sayings-quotes.html


-. Padma Lakshmi(파드마 락슈미)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/topchefpadmalakshmiquotessayingswikiped.html


-. Rachael Ray(레이첼 레이)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/rachael-ray-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Samin Nosrat(사민 노스랏)

https://cw2588.blogspot.com/2023/08/samin-nosrat-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Ted Allen(테드 앨런)

https://cw2588.blogspot.com/2023/10/tedallensayingsquoteswikipediawikiwebsi.html


-. Yotam Ottolenghi(요탐 오토렝기)

https://cw2588.blogspot.com/2023/04/yotam-ottolenghi-english-famous-quotes.html







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