Search This Blog

Saturday, November 19, 2022

Jacques Pepin{Pépin}(자크 페팽) chef 요리사 quotes sayings 영어 명언 어록 wikipedia website imdb recipes education thighs cooking at home chicken jardinière recipe net worth omelette wife age crepes apple galettecinnamon car accident granddaughter

 





※ Jacques Pépin(1935년생, Jacques Pépin - Wikipedia , https://www.jacquespepin.org , https://www.imdb.com/name/nm0672522 ) ; 프랑스 출신의 미국 요리 연구가이며, 자크 페팽 재단(Jacques Pépin Foundation)을 설립했고, [The Art of Cooking], [Fast Food My Way] 등의 저서가 있다.

◈ Copyright of the original 

https://cw2588.blogspot.com


1. Great cooking favors the prepared hands.

훌륭한 요리는 숙련된 솜씨로부터 나온다.


2. The idea of old was to conform yourself to a style of cooking, it was not to create a style of cooking.

Now the chef is so much into 'I want to sign that dish and say I am the one who made that dish.‘

옛날에는 당신 자신을 요리 스타일에 맞추는 것이었지, 당신이 요리 스타일을 만드는 것이 아니었다.

요즘 요리사들은 이런 자세로 일한다.

'내가 만든 요리 접시에 내가 싸인을 한 셈이고, 내가 바로 그 요리를 만든 사람이다.‘


3. One of the biggest problems with young chefs is too much addition to the plate.

You put cilantro and then tarragon and then olive oil and then walnut oil or whatever. It's too much.

젊은 요리사들이 겪고 있는 가장 큰 문제점 중 하나는 접시에 이것저것 너무 많이 추가한다는 것이다.

고수나물, 숙근초, 올리브유를 넣고도 호두 기름 등을 또 넣는다. 너무 많이~


4. You can't escape the taste of the food you had as a child.

In times of stress, what do you dream about?

Your mother's clam chowder.

It's security, comfort. It brings you home.

어렸을 때 먹은 음식의 맛을 벗어날 수가 없다.

스트레스를 받을 때 당신은 무슨 상상을 하곤 하는가?

엄마의 솜씨가 배인 콩나물 조개밥 등등...

이런 상상만으로도 마음이 편안해지고 고향집에 돌아가는 듯한 위안이 될 것이다.


5. I have an immigrant story.

Most people come here for economic reasons, or religious reasons, or political reasons, or racial reasons, or gender reasons, or one of those things.

I had a good job in Paris, but America was, and still is, the golden fleece.

And I've done very well!

나는 프랑스에서 미국으로 이민왔다.

대부분의 사람들은 경제적, 종교적, 정치적, 인종적, 성별(性別) 등등의 이유로 미국으로 이민을 온다.

나는 파리에서 좋은 직장을 가졌지만, 미국은 여전히 내겐 황금 양털이었다.

나는 이민을 와서 아주 잘 해냈다!


6. You have no choice as a professional chef : you have to repeat, repeat, repeat, repeat until it becomes part of yourself.

I certainly don't cook the same way I did 40 years ago, but the technique remains.

And that's what the student needs to learn : the technique.

당신은 전문 요리사로서 다른 선택의 여지가 없다.

반복, 반복, 반복, 반복...

그것이 당신의 일부가 될 때까지 계속 반복해야만 한다.

나는 40년 전에 했던 것과 똑같은 방식으로 요리하고 있지는 않지만, 그 기술은 여전히 남아 있다.

그게 바로 연습생들이 배워야 할 기술(테크닉)이다.


7. I tell a student that the most important class you can take is technique.

A great chef is first a great technician.

If you are a jeweler, or a surgeon or a cook, you have to know the trade in your hand.

You have to learn the process.

You learn it through endless repetition until it belongs to you.

학생들이 취할 수 있는 가장 중요한 수업을 나는 기술이라고 말한다.

훌륭한 요리사는 먼저 훌륭한 기술자이다.

당신이 보석상, 외과의사, 요리사라면 손에 든 물건에 대해서 잘 알아야 한다.

그 과정을 제대로 배워서 익혀야 한다.

그것이 자기 것이 될 때까지 끝없는 반복 연습을 통해 그것을 배우게 되는 것이다.

☞ Chung Woon-gap profile

https://jc2588.tistory.com/pages/hello


👍 Learn Jacques Pépin's famous omelet techniques

https://www.youtube.com/watch?v=X1XoCQm5JSQ


🍳 Jacques Pépin Makes a Delicious Fried Egg

https://www.youtube.com/watch?v=j-0D_kL91PI



※ Quotes & sayings from Chefs(요리사들의 명언)


-. Aaron Sanchez(아론 산체스)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/latinochefaaronsanchezaaronsanchezsayin.html


-. Alvin Leung(앨빈 레응)

https://cw2588.blogspot.com/2024/06/the-demon-chef-alvin-leung-sayings.html


-. Cat Cora(캣 코라)

https://cw2588.blogspot.com/2023/01/cat-cora-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Emeril Lagasse(에머릴 라가세)

https://cw2588.blogspot.com/2024/08/celebrity-chef-emeril-lagasse-quotes.html


-. Ferran Adria(페란 아드리아)

https://cw2588.blogspot.com/2023/07/ferran-adria-sayings-quotes-wiki.html


-. Jamie Oliver(제이미 올리버)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/jamie-oliver-sayings-quotes-recipes.html


-. Joe Bastianich(조 바스티아니치)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/joe-bastianich-sayings-quotes.html


-. Julia Child(줄리아 차일드)

https://cw2588.blogspot.com/2022/11/chef-julia-childs-estate-sayings-quotes.html


-. Lidia Bastianich(리디아 바스티아니치)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/lidia-bastianich-sayings-quotes-recipes.html


-. Nadia G(Nadia Giosia, 나디아 지오시아)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/nadia-gnadia-giosia-sayings-quotes.html


-. Padma Lakshmi(파드마 락슈미)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/topchefpadmalakshmiquotessayingswikiped.html


-. Rachael Ray(레이첼 레이)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/rachael-ray-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Samin Nosrat(사민 노스랏)

https://cw2588.blogspot.com/2023/08/samin-nosrat-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Yotam Ottolenghi(요탐 오토렝기)

https://cw2588.blogspot.com/2023/04/yotam-ottolenghi-english-famous-quotes.html






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.