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Wednesday, October 1, 2025

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◈ Copyright of the original

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※ Thomas Aloysius Keller (1955년생, https://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Keller ) ; an American chefrestaurateur and cookbook author (미국의 chef, 레스토랑 경영자, 요리책 저자).


His restaurants currently hold seven Michelin stars in total: three at Per Se, three at the French Laundry, and one at the Surf Club Restaurant (그의 레스토랑은 현재 총 7개의 미슐랭 스타를 보유하고 있다).

☞ Chung Woon-gap profile

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1. To make people happy, that is what cooking is all about.

사람들을 행복하게 해주는 것, 그것이 바로 요리의 전부이다.


2. Don't forget music - music in the kitchen is an essential ingredient!

음악을 잊지 마라. 주방에서 음악은 필수 요소이다!


3. You have to be driven. You have to be focused. You have to be aware.

추진력이 있어야 하고, 집중해야 하며, 눈치가 빨라야 한다.


4. If you have constant, unwavering desire to be a cook, then u'll be a great cook.

요리사가 되고 싶다는 변함없는 열정을 가지고 있다면, 당신은 훌륭한 요리사가 될 것이다.


5. A recipe has no soul.

You, as the cook, must bring soul to the recipe.

레시피에는 영혼이 없다.

요리사가 레시피에 영혼을 불어넣어야 한다.


6. Cooking is my therapy.

It's my creative outlet and my way of bringing joy to others.

요리는 내게 치유와도 같다.

요리는 내 창의력 표현의 수단이자 다른 사람들에게 기쁨을 전하는 방식이다.


7. Cooking is an act of love.

It's about nourishing people, both their bodies and their souls.

요리는 사랑의 행위이다.

요리는 사람들의 몸과 마음에 영양을 공급하는 것이다.


8. Any job worth doing is worth doing well.

But to be able to do that, you have to do it over and over again.

해볼 만한 일은 무엇이든 잘할 가치가 있다.

하지만 잘하기 위해서는 반복해서 해야 한다.


9. Repetition is the mother of perfection.

If there is true perfection, it's about doing something over and over again.

반복은 완벽의 어머니이다.

진정한 완벽함이란 무엇인가를 계속해서 반복하는 것이다.


10. Take your time.

Take a long time.

Move slowly and deliberately and with great attention.

시간을 투자하라.

오랜 시간 정성을 기울여라.

천천히, 신중하게, 그리고 세심하게 움직여라.


11. Rather than thinking about what you will eat at a meal, focus on how you will cook it.

That way you will take the time to prepare it right and enjoy eating it even more.

식사 때 무엇을 먹을지 생각하기보다는 어떻게 요리할지에 집중하라.

그러면 제대로 준비하는 데 시간을 들이고 먹는 즐거움을 더욱 누릴 수 있다.


12. Cooking is like painting or writing a song.

Just as there are only so many notes, there are only so many flavors – it's how you combine them that sets you apart.

요리는 그림을 그리거나 작곡하는 것과도 같다.

음표의 갯 수가 정해져 있듯이 맛의 종류도 정해져 있다.

중요한 것은 그 음들을 어떻게 조합하느냐 이다.


13. I believe Fernand Point is one of the last true gourmands of the 20th century.

His ruminations are extraordinary and thought-provoking.

He has been an inspiration for legions of chefs.

나는 Fernand Point( https://en.wikipedia.org/wiki/Fernand_Point )가 20세기 마지막 진정한 미식가 중 한 명이라고 생각한다.

그의 성찰은 특별하고 생각을 자극한다.

그는 수많은 셰프들에게 영감을 주었다.


14. You don't know when inspiration is going to come.

But you have to be aware of what's going on around you, so that at any moment, when inspiration happens, you're ready for it and you interpret it.

영감(靈感)이 언제 떠오를지 모른다.

하지만 주변에서 무슨 일이 일어나고 있는지 파악하고 있어야 하고, 언제든 영감이 떠오르면 그것을 받아들일 준비가 되어 있어야 하며, 그것을 제대로 적용할 수 있어야 한다.


15. Let's face it: if you and I have the same capabilities, the same energy, the same staff, if the only thing that's different between you and me is the products we can get, and I can get a better product than you, I'm going to be a better chef.

솔직히 말해서, 만약 당신과 내가 같은 능력, 같은 에너지, 같은 직원을 가지고 있다면, 만약 당신과 나 사이에 유일하게 다른 것이 우리가 얻을 수 있는 재료이고, 내가 당신보다 더 나은 재료를 확보할 수 있다면, 내가 더 나은 요리사가 될 것이다.


🪬 Thomas Keller Teaches Cooking Techniques

https://www.youtube.com/watch?v=Tk9Yh-769o8


🐓 Thomas Keller's Roasted Chicken

https://www.youtube.com/watch?v=4o7PdYDyDy8



※ Quotes & sayings from Chefs 2(요리사들의 명언)


-. Lidia Bastianich(리디아 바스티아니치)

https://cw2588.blogspot.com/2024/02/lidia-bastianich-sayings-quotes-recipes.html


-. Nadia G(Nadia Giosia, 나디아 지오시아)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/nadia-gnadia-giosia-sayings-quotes.html


-. Nobu Matsuhisa(松久信幸, 노부 마츠히사)

https://cw2588.blogspot.com/2025/04/nobu-restaurants-nobu-matsuhisa-sayings.html


-. Padma Lakshmi(파드마 락슈미)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/topchefpadmalakshmiquotessayingswikiped.html


-. Paula Deen(폴라 딘)

https://cw2588.blogspot.com/2025/08/the-lady-sons-paula-deen-wise-sayings.html


-. Rachael Ray(레이첼 레이)

https://cw2588.blogspot.com/2022/10/rachael-ray-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Samin Nosrat(사민 노스랏)

https://cw2588.blogspot.com/2023/08/samin-nosrat-sayings-quotes-wikipedia.html


-. Ted Allen(테드 앨런)

https://cw2588.blogspot.com/2023/10/tedallensayingsquoteswikipediawikiwebsi.html


-. Yotam Ottolenghi(요탐 오토렝기)

https://cw2588.blogspot.com/2023/04/yotam-ottolenghi-english-famous-quotes.html